Mengapa kos bagi aloi Titanium bingkai lebih tinggi?


Kebelakangan ini, kerangka titanium adalah lebih dan lebih popular. Kerana ianya lebih ringan bagi orang-orang.

Tetapi mengapa kos bagi bingkai titanium adalah lebih lebih tinggi daripada produk titanium lain?

  

Sebab-sebab adalah seperti berikut

  1. SPAN titanium perlu menjadi marjerin menjadi cair menjadi Jongkong titanium. Dan pada suhu yang lebih tinggi, titanium ini adalah agak sukar untuk diproses.

  2. Titanium tulen adalah agak lembut, ianya tidak bagus untuk digunakan secara langsung. Dan titanium tulen perlu Tambah elemen lain untuk meningkatkan ciri-ciri fizikal.

  3. Terdapat sedikit kesukaran untuk proses bahan buatan Titanium. Jika suhu yang lebih tinggi yang begitu mudah untuk mengoksidakan. CNC yang biasa tidak dapat memproses zarah aloi titanium.

  4. Ianya lebih banyak kesukaran untuk memproses kerangka aloi titanium daripada lain-lain titanium particls. Aloi titanium bingkai adalah sangat nipis dan requirs banyak pemprosesan berhati-hati, itu adalah satu cabaran yang besar bagi zarah titanium. Dan kerangka aloi titanium memerlukan kimpalan teknik, yang juga dengan lebih difficuty.
Di atas ini pemprosesan maklumat, Terdapat kos lebih banyak teknik, jadi harga frame aloi titanium adalah lebih lebih tinggi daripada lain titanium aloi zarah.


Lebih banyak soalan dan pertanyaan hantarkan emel kepadaSunny@cxmet.com