Apabila kimpalan rawatan permukaan bahan binaan Titanium, anda boleh benar-benar?

Pada awal penggunaanTitanium sebagai bahan binaan, orang terutamanya mempertimbangkan rintangan kakisan Titanium, tiada keperluan telah diletakkan ke hadapan untuk permukaan, iaitu, permukaan Titanium tidak dilayan khas. Dengan peningkatan tahap estetik rakyat, keperluan yang lebih tinggi telah dikemukakan untuk permukaan bahan binaan Titanium untuk mencerminkan dan hiasan.


Untuk mengurangkan permukaan bahan binaan Titanium mencerminkan, untuk mengelakkan mempesonakan, orang akan Titanium pemprosesan bahan ke dalam bentuk concavo-perex halus, terutamanya menggunakan proses rawatan permukaan berikut:


Apabila kimpalan rawatan permukaan bahan binaan Titanium, anda boleh benar-benar

titanium material of sale

1. kaedah Rolling licin

Dalam proses yang terakhir Titanium bergolek, permukaan Titanium dirawat ke dalam bentuk yang concave dan berperex oleh roller bulu dan perex, sehingga permukaan selepas rawatan mempunyai rasa Kilau dan boleh mengurangkan pembalik.


2. kaedah pickling

Pickling adalah salah satu cara utama permukaan yang mencerahkan rawatan untuk Titanium dan bahan binaan aloi. Perkadaran yang berbeza asid nitrik dan asid hidrofluorik digunakan untuk membubarkan dan berhalusan permukaan Titanium.


3. perundangan berbilang

Proses rawatan komposit "penamat Rolling + pickling" digunakan untuk membuat permukaan Titanium menunjukkan warna logam yang wujud pada putih, yang kebanyakannya digunakan dalam bangunan besar dalam beberapa tahun kebelakangan ini.


4. kaedah sandletupan

Dengan bantuan kesan aliran Pasir berkelajuan tinggi pada permukaan Titanium, rawatan letupan pasir, supaya permukaan yang terhasil sangat halus dan perex, berkilat rendah, nada kelabu.


Apabila kimpalan rawatan permukaan bahan binaan Titanium, anda boleh benar-benar


5. pewarna oksida dalam anodic

Untuk memberi bangunan warna yang cantik, permukaan Titanium perlu menjadi anodiberkuantum. The warna kawalan permukaan ini adalah untuk membuat permukaan Titanium kelihatan emas, merah ungu, biru ungu, kuning, ungu, cyan, hijau, kuning dan hijau menurut peningkatan voltan dengan menggunakan peranti pengoksidaan anodic, yang menjadikan seluruh bangunan lebih menarik dan kreatif.


Pada masa ini, aplikasi Titanium dalam industri pembinaan China masih dalam peringkat pembangunan, tetapi China mempunyai persisiran pantai yang panjang, kawasan bandar persisiran jauh melebihi dari Jepun, dan potensi Titanium dalam pembinaan adalah besar.