Kesihatan Titanium Paling Dipahami oleh Malaikat Putih

Kesihatan titanium nampaknya paling baik difahami oleh malaikat dengan warna putih, mungkin ini adalah titik permulaan untuk mempromosikan titanium, mempopulerkan titanium, mengenali titanium, berjalan ke titanium, menggunakan titanium dan merasakan kesihatan titanium. Wartawan yang mengemukakan "kesihatan malaikat putih titanium tahu yang terbaik" mempunyai asas.

titanium for medical

Menurut satu: pada tahun 1986, Akademi Kejuruteraan Cina dong-ying li sebagai perunding teknologi mengenai kenaikan titanium logam ketiga - - - - - - "memenangkan potongan terbaik, filem ayam jantan emas keenam China mempunyai lensa sedemikian: padang rumput mempunyai seorang gadis kecil yang melengkung tulang belakang, doktor menggunakan memori aloi titanium nikel untuk membuat anak kecil melengkung tulang belakang.


Asas dua: wartawan membaca di majalah "teman bosom", pada tahun 2000, bahagian kiri tengkorak yang hilang oleh gadis sun nana dari shandong berusia 18 tahun kerana kemalangan kereta, tinggalkan lapisan meninges yang tipis untuk membungkus otak kecil sahaja . Pada tahun 2004, matahari nana, yang telah diseksa oleh kemalangan kereta selama empat tahun, menerima tengkorak titanium yang nipis, ringan dan keras berukuran 156 sentimeter persegi di hospital rakyat jimo di Qingdao. Pada masa itu, sun nana, memakai "tengkorak titanium", berjaya diterima masuk ke universiti. (dengan kemajuan sains dan teknologi, "tengkorak titanium" kini umumnya digantikan oleh mesh titanium bercetak 3D.)


Basis 3: pada 22 Julai 1998, menyanyikan LAN, anggota mantan tim gimnastik perempuan China, cedera dalam latihan kebuk di pertandingan persahabatan Amerika ke-4, mengakibatkan patah tulang belakang serviks dan paraplegia di bawah dada, yang menjadi tumpuan perhatian. Pada tahun 2014, wartawan itu berbual dengan LAN bernyanyi di weibo dan mengetahui bahawa dia mempunyai paku titanium yang ditanamkan di tubuhnya, yang telah selaras dengan tulangnya. Wartawan juga menulis "berbual dengan sang LAN" teks tersebut telah diterbitkan di China akhbar logam nonferrous, dan memenangi anugerah berita baik tahun itu.


Asas 4: pada bulan Julai 2019, wartawan pergi ke industri titanium guangzhou zhongshan heshun untuk menemu ramah, pengurus besar wu zhihong menceritakan kisah yang menarik. Kawan datang membeli cawan titanium. Kawan kawan-kawan pergi dengan cara yang sama. Keesokan harinya, rakan-rakan rakan-rakan untuk membuat industri titanium dan membeli beberapa cawan titanium, yang asli dia dari doktor, mengetahui ciri-ciri kesihatan titanium logam ini, khas untuk unit pembelian beberapa pegawai perubatan. Wu zhihong perasaan mendalam mengatakan, memahami bakat titanium memahami titanium baik!


Menurut lima: sekali, rakan zunyi di hospital, wartawan pergi melawat. Cawan titanium wartawan membawa, dari beg untuk mengambil secawan air, seorang pesakit di wad mengatakan anda ini cawan titanium? Pesakit terus mengatakan bahawa titanium adalah sesuatu yang baik, dia juga mempunyai cawan titanium. Kemudian, wartawan bercakap dengannya dan mengetahui bahawa dia adalah timbalan pengarah unit penjagaan rapi hospital dan baru-baru ini dimasukkan ke hospital kerana gula darah tinggi.


Menurut enam: pada tahun 2001, seorang pekerja industri titanium zunyi mengalami kemalangan kereta yang mengakibatkan patah tulang rahang. Ketika dia dihantar ke kolej perubatan zunyi untuk menyelamatkan, rumah sakit memasukkan tiga keping titanium sekitar 1,5 milimeter persegi ke rahang bawah pesakit. Sekarang 20 tahun kemudian, mandible pesakit boleh bergerak dengan bebas. Titanium inilah yang membawa kesihatan dan kesempurnaan mandibula kepada pesakit. Titanium inilah yang membuat pesakit merasakan rasa hidup.


Terdapat banyak contoh sedemikian. Sudah menjadi kebiasaan bagi komuniti perubatan di dalam dan luar negeri untuk menanamkan titanium ke dalam tubuh pesakit, kerana ditentukan oleh sifat-sifat logam biologi titanium. Jadi apa itu biofilia titanium? Untuk membuat pemahaman yang mudah tentang yang pertama, hanya dengan cara ini untuk mendapat pemahaman baru tentang titanium logam. Biomaterial adalah bahan logam yang dapat ditanamkan ke dalam manusia (atau haiwan) untuk memperbaiki organ dan memulihkan fungsinya. Sebilangan bahan logam biologi boleh dijadikan gigi, tulang dan tisu keras yang menyokong, yang lain boleh dibuat menjadi injap jantung, meninges, peritoneum dan tisu lembut yang lain. Logam yang ditanam direndam dalam darah, limfa, pelincir bersama dan cecair lain. Titanium mempunyai ketahanan dan kestabilan kakisan yang tinggi. Ia adalah logam yang tidak mempengaruhi saraf dan rasa tumbuhan manusia. Ia dipanggil "logam biophile". Oleh itu, titanium mempunyai PENGGUNAAN perubatan yang unik. Selepas beberapa bulan, tulang akan tumbuh di atas kepingan titanium dan di benang skru. Otot baru akan dibalut dengan lembaran titanium. Fraktur kini boleh dirawat dengan tulang titanium buatan dan bukannya tulang manusia.