Kelengkapan paip Titanium Menyelesaikan Korosi Paip Dalam Industri

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pengeluaran standard kelengkapan paip titanium telah muncul di pasaran kami, yang juga inovasi dalam penggunaan paip titanium, sangat meningkatkan kehidupan perkhidmatan paip titanium dan meningkatkan penggunaan titanium. Kertas ini memperkenalkan generasi dan pembangunan standard kelengkapan paip titanium di dalam dan di luar pasaran, serta pengeluaran dan penyeragaman kelengkapan paip titanium di pasaran kami.

Kaitan saluran paip adalah faktor kerosakan serius dalam pembangunan perindustrian. Menurut laporan media yang berkaitan, kehilangan tahunan keluli akibat kakisan lebih daripada sepuluh ribu tan, pengangkutan saluran paip titanium mudah terbakar, letupan, kerosakan, media yang mengakis, ada faktor berbahaya. Oleh itu, semakin tinggi keperluan pemasangan paip aloi titanium.

Titanium mempunyai kelebihan kekuatan tinggi, ringan, prestasi pemindahan haba yang baik dan rintangan kakisan. Titanium ciri-ciri ini menjadikannya penyelesaian kepada masalah kaedah kejuruteraan berkaitan ekonomi yang relatif, walaupun kos pelaburan lebih tinggi daripada prestasi umum bahan titanium, tetapi titanium telah digunakan secara meluas dalam bidang industri kimia, berdasarkan kitaran hayat Analisis, menggunakan kelengkapan paip titanium boleh memendekkan downtime, meningkatkan dengan mengurangkan penyelenggaraan, kualiti produk dan meningkatkan hayat perkhidmatan talian paip untuk mengurangkan kos.

titanium pipe of China

Pada masa ini, kelengkapan paip titanium telah digunakan secara meluas dalam kimia, petroleum, petrokimia, garam vakum, penyediaan, kejuruteraan marin, kuasa elektrik dan industri lain. Titanium digunakan secara meluas dalam media menghakis akibat rintangan kakisan yang baik, seperti soda kaustik membran ionik, propana epoksi, dan lain-lain. Bahan-bahan titanium telah digunakan secara meluas dalam peralatan dan saluran paip. Media pemasangan paip titanium juga digunakan dalam asid formik, metana klorida dan projek lain untuk menyelesaikan masalah kakisan paip.