Analisis Prestasi Dan Aplikasi Utama Bidang Titanium Tempa Dan Titanium Casting

Struktur mikro dan sifat mekanik logam boleh diperbaiki selepas memalsukan. Penyusunan semula selepas kaedah penempaan ubah bentuk haba akibat ubah bentuk logam dan penghabluran semula, menjadikan butiran dendrite yang besar dan bijirin kolumnar kepada bijirin adalah organisasi penyelenggaraan semula paksi yang halus dan seragam, menjadikan jongkong dalam pemisahan asal, keliangan, keliangan, pemadatan sanga dan dikimpal, seperti kerana organisasinya menjadi lebih rapat, keplastikan dan sifat mekanik logam.

titanium

Secara umumnya, ciri-ciri mekanikal cawan adalah lebih rendah berbanding dengan pemalsuan bahan yang sama. Di samping itu, proses penempaan logam dapat menjamin kesinambungan tisu berserabut, menjalin tisu berserabut dan membentuk penampilan yang konsisten, aliran logam yang lengkap, dapat menjamin bahagian-bahagian dengan sifat-sifat mekanik yang baik dan hayat perkhidmatan yang panjang dengan die presenting, penyempitan sejuk, suhu penyemperitan dan proses penempaan lain, tidak boleh dibandingkan dengan pemutus.


1. Pesawat tempa


Berat badan, kira-kira 85 peratus daripada komponen di dalam kapal terbang adalah pemalsuan. Disc turbin enjin pesawat, jurnal belakang (batang kosong), bilah, SPAR sayap sayap, plat rusuk badan pesawat, pendakap roda, dan silinder di dalam dan di luar gear pendaratan adalah semua pemalsuan penting yang berkaitan kepada keselamatan pesawat. Pemalsuan pesawat dibuat daripada bahan-bahan berharga seperti aloi aluminium, aloi titanium, aloi asas nikel, dan sebagainya. Untuk menyelamatkan bahan dan tenaga, kebanyakan bahagian penempaan untuk pesawat diproduksi oleh die forging atau multi-arah die forging press. Kereta dengan berat badan, kereta itu mempunyai 1719%. Kereta umum oleh badan, kotak kereta, enjin, gandar depan, gandar belakang, bingkai, penghantaran, aci penghantaran, sistem stereng dan seterusnya 15 bahagian merupakan kereta yang memalsukan ciri-ciri bahagian adalah penampilan kompleks, beratnya ringan, keadaan keadaan kerja tidak memuaskan, permintaan ijazah keselamatan tinggi. Contohnya, engkol engkol, rod penyambung, camshaft yang digunakan dalam enjin kereta, rasuk depan, buku jari stereng, separuh aci, paip lengan separuh gandar yang digunakan di gandar belakang, gear transmisi dalam kotak jambatan, dan lain-lain, semuanya adalah kunci forgings untuk operasi kereta yang selamat.


2. Penjanaan enjin diesel


Enjin diesel adalah jenis jentera kuasa, ia sering digunakan sebagai enjin. Mengambil enjin diesel yang besar sebagai contoh, lebih daripada sepuluh jenis pemalsuan digunakan, seperti kepala silinder, leher spindle, batang akhir crankshaft output flange poros, rod penyambung, rod omboh, kepala omboh, aci pin crossheave, gear penghantaran engkol, gear cincin, alat pertengahan dan badan pewarna pernafasan.


3. Pengkalan marin


Pemalsuan marin dibahagikan kepada tiga kategori: pemalsuan enjin utama, pemalsuan tempa dan tempaan pemintalan. Penjanaan enjin utama adalah sama dengan penjanaan enjin diesel. Pemalsuan poros mempunyai batang teras, batang tengah dan batang tegak, dan lain-lain. Rudder memalsukan dengan sting kemudi, pos kemudi, pin kemudi, dan sebagainya.


4. Menempatkan senjata


Penempaan memainkan peranan penting dalam industri senjata. Berat badan, 60% tangki adalah pemalsuan. Tong, tongkat tongkat dan ekor pistol, tulang rusuk dan bayonet tiga edaran senjata infantri, peluncur dan pemasangan kerusi mendalam roket dan kapal selam, badan keluli tahan karat untuk penyejuk tekanan tinggi kapal selam nuklear, peluru dan peluru adalah semua produk penempaan dan menekan. Senjata diperbuat daripada bahan selain daripada pemalsuan keluli.


5. Petrochemical forging


Forgings digunakan secara meluas dalam peralatan petrokimia. Sebagai contoh, tangki simpanan dan bebibir sfera sfera, pelbagai plat tiub yang diperlukan untuk penukar haba, bebibir yang dikimpal untuk reaktor retak pemangkin (kapal tekanan), sendi tiub yang digunakan dalam reaktor hidrogenasi, dan penutup, penutup bawah dan kepala kedap yang diperlukan untuk peralatan baja kimia adalah semua pemalsuan.