Infantri AS Dilengkapkan Dengan Titanium Alloy Skeletons, Yang Boleh Dihubungi: Bolehkah Anda Menindas Infanteri Cina Dan Rusia?

Selepas tentera AS mempopularkan anjing mekanikal dan senjata exoskeleton, adakah ia akan menghalang pasukan infantri China dan Rusia? Tentera AS melabur berjuta-juta dolar dalam teknologi exoskeleton percubaan. Teknologi ini akan menjadikan tentera lebih kuat dan lebih terancam. Pakar mengatakan ini adalah sebahagian daripada mengembangkan dan mempromosikan peralatan canggih untuk mewujudkan generasi baru "tentera super."

titanium

Tentera AS memakai jenis exoskeleton mekanikal ini sebenarnya dilengkapi dengan peralatan mesin buatan besi, yang juga dikenali sebagai perisai kuasa, yang menjadikan orang menjadi lelaki besi. Sistem ini terdiri daripada rangka exoskeleton, komputer mudah alih, sistem hidraulik kecil dan sensor gerak. Kulit logam dan komponen lain. Set lengkap perisai diperbuat daripada aloi titanium dan berat 32 kg. Ia dikuasakan oleh dua bateri litium 3.6 kg.

Saman dibahagikan kepada jenis tempur dan jenis logistik. Perisai tempur diperkuat pada exoskeleton bersama dan exoskeleton pinggang. Dengan peralatan ini, tentera boleh membawa 100 paun peralatan dan maju pada kelajuan 10 kilometer sejam, dan peranti exoskeleton ini boleh bekerja secara berterusan selama 20 jam untuk membuat seorang askar super.


Lockheed Martin berkata bahawa tentara tentera terpilih akan memulakan ujian sistem exoskeleton yang dipanggil ONYX pada bulan Disember. Sistem exoskeleton ini menggunakan teknologi kecerdasan buatan untuk meningkatkan kekuatan dan keupayaan setiap askar. Exoskeleton boleh membiarkan tentera yang membawa berat untuk berarak selama 15 jam pada cerun 15 derajat, dan para askar hanya akan merasa sedikit keletihan. Bersama-sama, anjing mekanikal, dron, dan robot tanpa pemandu akan membuat tentera robot. Dengan cara ini, tentera AS boleh dilengkapi dengan rompi peluru yang berat, membentuk rasa kuasa yang besar dan tidak dapat diakses.

titanium equipment

Anjing mekanikal skuad pasukan infantri Amerika Syarikat adalah negara lain. Secara amnya, beban individu tentera AS adalah kira-kira 40 kg, dan anjing besar ini mempunyai muatan lebih daripada 150 kg dan boleh berjalan kaki lebih dari 30 kilometer, yang dapat membantu unit tempur A empat orang mengangkut peralatan dan bekalan. ? Pada zaman moden, peralatan ini sebenarnya sangat tidak matang dan tidak mampu berperang. Yang pertama ialah anjing mekanikal, yang mempunyai kapasiti penyimpanan terhad, dan beratnya lebih dari 200 kilogram. Keupayaan lulusnya adalah sangat umum, dan kawasan pergunungan rumit tidak dapat dilalui sama sekali. Di samping itu, logistik skuad infantri telah menjadi lebih sukar, serta penyelenggaraan, yang menambah kerja tambahan. Dengan sistem exoskeleton, kebanyakan tindakan pertempuran tidak dapat dilakukan setelah tentera dibawa masuk. Tubuh manusia hanya dapat melakukan pergerakan janggal dalam jumlah yang terhad dan tidak dapat bertarung sama sekali.

Sistem exoskeleton membolehkan pemakainya berulang kali mengangkat berat beratnya kira-kira 90 kilogram beratus kali tanpa rasa letih, dan pada masa yang sama, ia dapat terus menembusi papan kayu dengan ketebalan sekitar 7.5 cm. Kini, pada hakikatnya, ia lebih sesuai digunakan oleh unit logistik dan kejuruteraan, dan skuad infantri tempur belum sesuai. Akhirnya, sistem ini bukan sahaja dibangunkan di Amerika Syarikat, tetapi sedang dibangunkan di negara-negara lain juga.

Sebagai contoh, kami telah menggunakan model rangka eksoskeleton yang lebih praktikal + perisai badan biasa, yang membantu mengurangkan lagi berat struktur exoskeleton. Ia tidak menekankan kekuatan dan pertahanannya, melainkan meningkatkan daya tahannya sebanyak mungkin. Exoskeleton ketenteraan Rusia membolehkan infantri memecat senapang mesin dengan satu tangan, mencapai kesan "akurat komputer". Memakai exoskeleton boleh meletakkan tentera di bawah berat dan juga berjalan lebih cepat daripada biasa. Walau bagaimanapun, exoskeleton, termasuk anjing mekanikal, masalah terbesar sekarang ialah, apa yang perlu dilakukan jika tiada kuasa?