The Fenomena Of Swinging Pot In The Titanium Market

Pada tahun pemberontakan petinju, saintis diperlukan untuk menganalisis keadaan di kawasan wabak ini. Walau bagaimanapun, fenomena "kuali" dalam kalangan politik dunia menjadi semakin serius. "Shake pan" seolah-olah telah menjadi kata panas wabak itu.


Dalam menghadapi kesan ekonomi telah menjadi tidak dapat dielakkan. Setiap duit syiling mempunyai dua pihak, membuat "panci goncang" yang jelas dapat melawan masa depan. Wajah "goyang periuk" perkataan panas, pasaran titanium juga wujud fenomena "goyang pot".


"Shake pot" a: wabak global membawa kepada eksport produk titanium yang melemahkan permintaan.


"Shake pot" dua: kerana kelemahan permintaan hiliran menyebabkan persediaan titanium sponge.


"Shake pot" tiga: kerana eksport titanium lemah, persediaan sedikit titanium sponge mengarah ke kejatuhan pasaran.


Suatu pandangan yang dekat dengan pasaran titanium "dumping pot" sebabnya berasa agak munasabah, tetapi analisis yang teliti, "wabak global" hanyalah sekering, perkembangan pasaran yang tidak disengajakan adalah punca utama.


Sebab akar 1: pada tahun 2017, 2018 dan 2019, pasaran titanium span secara bertahap bertambah baik. Sejak harga secara beransur-ansur "naik", harga titanium span telah meningkat daripada lebih daripada 40,000 yuan per tan pada Festival Musim Bunga 2016 hingga 81,000 yuan, peningkatan hampir 100%. Dalam menghadapi keuntungan, pengeluaran yang diperluaskan, pengeluaran semula, projek baru pada kuda, yang membawa kepada pembebasan pengeluaran titanium span yang ketara pada tahun peninju.


Akar menyebabkan dua: perusahaan pemprosesan titanium seperti pucuk buluh selepas mandi musim bunga "berkembang". Gelombang pertama syarikat pemprosesan titanium dilahirkan lebih dari 10 tahun yang lalu dalam pusingan letupan pasaran titanium, gelombang kedua pemprosesan titanium meningkat dalam dua atau tiga tahun pemanasan pasaran titanium baru-baru ini. Gelombang pertama melahirkan banyak perusahaan pemprosesan titanium menengah dan rendah dan bahkan perusahaan tempat kerja (kemudian, mereka juga bangkrut dan berubah banyak). Gelombang kedua industri yang sama menambah peralatan masing-masing dan meningkatkan pengeluaran masing-masing. "jika anda mahu menjadi hebat, saya juga ingin menjadi hebat" menyebabkan lebih banyak kapasiti pemprosesan (fenomena ini adalah baoji yang agak menonjol, tetapi juga lebih jelas di China).


Inilah dua sebab utama. Cari sebab akar dan kemudian bercakap mengenai "berjabat periuk":


Sekiranya harga titanium span secara beransur-ansur "mendaki", pengembangan pengeluaran, penyambungan semula pengeluaran, projek-projek baru pada titik kuda agak perlahan, di mana akan menyebabkan keluaran berlebihan tahun ini? Kuncinya ialah sekarang output telah dikeluarkan, kumpulan jinchuan dan bailian masih merundingkan perkara-perkara kerjasama spiral titanium. Malah, projek jinchuan kumpulan spons titanium lebih daripada 10 tahun yang lalu pada kuda tidak mendapat "wang putih", juga mahu mengambil kesempatan daripada semasa juga boleh membuat wang pada harga perjuangan! Malah, inventori titanium spongy perlu diinduksi dari separuh kedua 2019, kerana kenaikan harga, perusahaan pemprosesan hiliran mempunyai lebih sedikit simpanan, "tentera tidak bergerak, jerami pertama." Sebagai tambahan kepada peningkatan pengeluaran tahun ini yang ketara, perselisihan penawaran dan permintaan telah ditukar, inventori perusahaan titanium spong tunggal juga merupakan hal yang munasabah. Oleh itu, span titanium "shake pot" tidak ada hubungannya dengan pasaran, dan kemampuan mereka untuk melepaskan yang berlebihan, "periuk" hanya dapat kembali sendiri.


Mengenai perusahaan pemprosesan bahan titanium "swing pot" fenomena pasaran, sebenarnya, dan sponge titanium juga mempunyai yang sama indah. Sebagai contoh, keupayaan peralatan pemprosesan titanium di kawasan baoji masih dalam kelebihan, sambil menambah peralatan baru, kapasiti peralatan baoji benar-benar perlu merealisasikan perkongsian sumber dalam perkongsian ekonomi, untuk meningkatkan kadar penggunaan peralatan baoji. Melihat ke seluruh negara, persaingan industri juga berlebihan, seperti persaingan bahan pemprosesan penerbangan juga "longgar", yang menyebabkan persaingan yang keras dan kuat, lebih sengit. Bagi syarikat-syarikat titanium rendah yang tidak sengaja "tawar-menawar" jenis persaingan adalah pasaran "kegilaan." Apabila anda memikirkannya, jangan salahkan pasaran untuk segala-galanya. Wabak ini telah mendedahkan penyebab utama gangguan itu.


Fenomena "Shake pot", masalah tipikal adalah untuk mencari dalaman luaran dalaman, hanya untuk mencari faktor objektif tanpa melihat pemikiran subjektif, adalah kesalahan orang lain, adalah kesalahan pasaran. Fikirkan titanium sponge tidak kapasiti pelepasan yang berlebihan, pemprosesan bahan titanium bukan pembangunan yang tidak disengajakan, yang ke pasaran "kejam". Malah, amalan sejak 2000 telah membuktikan bahawa permintaan pasaran bagi titanium semakin meningkat, hanya pengeluaran kapasiti pengeluaran dan pertumbuhan pengeluaran melebihi permintaan pasaran untuk membawa kepada "periuk lambakan". Lihatlah syarikat berkualiti tinggi sponge titanium, lihat perusahaan pemprosesan titanium berkualiti tinggi, produk mereka dalam persaingan pasaran masih "permintaan tegar".


Oleh itu, perusahaan tidak "menyalahkan" pasaran betapa buruk, tetapi untuk "menyalahkan" diri mereka di mana tidak berfungsi dengan baik, supaya tidak pergi ke "periuk" di pasar, akan memperbaiki diri mereka berkenaan dengan pasaran .

u=1338960887,828202700&fm=26&gp=0