Diameter Luar Bar Titanium Mengurangkan Kesan Getaran

Dalam pengeluaran bar titanium, diameter luar dapat diuji secara dalam talian untuk memastikan kualitinya. Oleh kerana julat diameter luar bar titanium berbeza, dua jenis probe dipasang, satu adalah probe tunggal, yang sesuai untuk mengesan diameter luar rod titanium dengan diameter luar kecil, yang lain adalah probe ganda tetap, yang sesuai untuk pengukuran diameter luar batang titanium dengan diameter besar.

titanium bar for sale

Sistem caliper on-line terutamanya terdiri daripada sistem caliper dan kawalan. Sistem kawalan merangkumi kabinet kawalan, komputer industri, monitor, penggera suara dan cahaya, dan lain-lain. Kerana suhu tinggi titanium rod, kipas sentrifugal tekanan tinggi dan alat penapis udara disediakan untuk menyejukkan udara dalaman kaliper.


Kaliper dipasang di saluran keluar mesin penempaan. Apabila batang titanium diputar dan ditarik keluar dari mesin penempaan, caliper mengukur diameter luar batang titanium. Apabila diameter luar batang titanium melebihi julat toleransi yang ditetapkan, penggera cahaya-suara akan berbunyi dan penggera cahaya secara automatik.


Apabila diameter batang titanium tidak lebih dari 50 mm, satu probe di kedudukan tengah digunakan untuk mengukur diameter luar batang titanium. Apabila diameter batang titanium lebih besar daripada 50 mm, pengukuran dibuat dengan menggunakan probe berganda yang boleh disesuaikan. Dengan penurunan diameter penempaan bar titanium, perlu mengatur ukuran jarak probe.


Kaliper on-line dipasang pada pegangan genggaman di outlet mesin penempaan. Oleh kerana getaran besar di lokasi semasa pengeluaran, terdapat pad pengasingan pelbagai lapisan antara caliper dan pemegang peranti penahan, dan kesan penyerapan dan pengasingan pad pengasingan lebih dari 70%. Gegaran susulan selepas pengasingan getaran tidak mempengaruhi pengukuran normal. Pemasangan caliper dilekatkan. Apabila penyelenggaraan peralatan memerlukan caliper keluar dari garisan, caliper hendaklah dikeluarkan dengan mengangkat.


Caliper on-line dapat digunakan untuk pengesanan on-line rod titanium yang dilancarkan panas, dilengkapi dengan sistem penyejukan dan tahan debu, yang dapat mewujudkan pengesanan on-line dengan ketepatan tinggi.