Laptop mempunyai Titanium Casing

Syarikat ASLE (aapl) memperkenalkan komputer notebook aloi titanium tahun lalu. Bukan sahaja komputer mempunyai prestasi canggih, tetapi kesnya diperbuat daripada titanium. Walaupun banyak komputer riba mempunyai cengkerang Titanium, mereka biasanya bersalut titanium, dan laptop Titanium Power Book G4 ini diperbuat daripada Titanium tulen titanium industri 1. Ia juga merupakan komputer pertama di dunia yang terbungkus dalam titanium tulen. Ketebalan keseluruhan komputer ialah 25.4mm dan beratnya 2.4kg. Penggunaan titanium pada casing komputer mempunyai kesan besar terhadap industri titanium dan industri komputer. Kotak titanium yang dihantar berwarna kelabu dan boleh diubah menjadi merah, ungu dan kuning oleh pewarna pengoksidaan.


Inc inc. komputer titanium yang terbungkus dapat mencabar korps SONY. Berbanding dengan magnesium, titanium mempunyai kekuatan tegangan yang tinggi (106.3gpa untuk titanium dan 44.4gpa untuk magnesium), kekonduksian haba yang rendah, 17W / mK untuk titanium, dan hanya sepersepuluh daripada itu untuk magnesium (159W / mK). Oleh itu, shell titanium boleh mengekalkan kekuatannya semasa mencapai dinding nipis, menghalang penyebaran haba daripada perkakasan, dan mencegah pemanasan di bawah.

titanium alloy for sale

Thinking Pad IBM Siri siri (seperti A20p) dan siri T (seperti T20) diperbuat daripada bahan komposit titanium, yang bukan sahaja meningkatkan kekuatan dan prestasi seismik kes itu, tetapi juga menjadikan komputer lebih nipis dan lebih ringan . HP x16-1201tx dan x16-1301tx komputer riba siri juga menggunakan sarung aloi titanium.


Fujitsu, sebuah syarikat Jepun, juga membuat komputer riba ringan, 590s, 890g, ringan menggunakan titanium tulen. Syarikat juga menggunakan titanium pada selongsong komputer riba INTERTOP CX300.