Kesan Penyerapan Pada Kecerahan Titanium Tulen Plate

Kecerahan plat titanium industri selepas penyepuhlindapan menentukan kualiti plat titanium tulen industri, terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kecerahan, lima mata utama:


1. Sama ada suhu penyepuh boleh mencapai suhu biasa. Rawatan haba plat titanium tulen industri biasanya diterima pakai oleh rawatan haba penyelesaian, iaitu, kita biasanya dipanggil "penyepuhlindapan", suhu suhu plat suhu tulen titanium tulen suhu 1040 ~ 1120 ℃ (spesifikasi Jepun). Anda juga boleh menyiasat lubang relau penyepuhlindapan, tiang penyepuhlindangan industri tiub plat titanium tulen harus menjadi keadaan pijar, tetapi tidak menunjukkan melambatkan pengaliran.


2. Persenyawaan suasana. Hidrogen tulen biasanya digunakan sebagai suasana penyepuhlindapan. Kesucian suasana lebih baik dari 99.99%. Sekiranya atmosfer mempunyai gas yang tidak aktif, kesucian dapat lebih rendah, tetapi ia tidak boleh menjadi kaya dengan terlalu banyak oksigen dan wap air.


3. Ketegangan badan relau. Relau penyepuh api yang cerah hendaklah dimatikan dari udara luar; Gunakan hidrogen untuk gas penyelenggaraan, selagi satu lubang terbuka (digunakan untuk menyalakan hidrogen ekzos). Cara untuk memeriksa boleh disapu dengan air sabun dalam setiap retak bersama relau penyepuh api untuk melihat sama ada gas boleh dijalankan; Tempat yang paling mudah untuk menjalankan gas adalah tempat di mana relau penyepuh api memasuki tiub plat titanium tulen industri dan menghasilkan tiub plat titanium tulen industri.


4. Mengekalkan tekanan udara. Untuk mengelakkan kebocoran mikro, gas penyejuk relau titanium tulen yang tahan suhu tinggi harus mematuhi tekanan positif tertentu, jika gas hidrogen penyelenggaraan, biasanya memerlukan lebih daripada 20kBar.


5. Wap air dalam relau. Di satu pihak untuk melihat jika data badan relau boleh kering, pemuatan awal, data badan relau mesti dikeringkan; Yang kedua adalah tiub plat tulen tulen industri ke dalam relau boleh menjadi terlalu banyak kotoran air, terutama jika ada lubang di atas paip, jangan bocor, jika tidak, suasana relau dimusnahkan.


Perlu memberi perhatian pada dasarnya ini, biasanya, selepas relau harus kira-kira 20 meter kembali suhu tinggi plat titanium tulen industri akan mula bersinar, cerah untuk mencerminkan jenis.

titanium plate