Cara Mengenalpasti Rangka Spektrum Titanium Tulen

Rangka cermin titanium tulen adalah lebih dan lebih popular dengan pengguna, dengan berat ringan, ketahanan kakisan, anti-alergi, anti keletihan, kelebihan kekuatan tinggi, oleh lebih ramai pelajar kolej, kolar putih, elit sebagai pilihan pertama fesyen penggunaan. Pernahkah anda mendengar bingkai cermin titanium tulen? Sebagai penyelidikan dan pembangunan bahan-bahan titanium dan teknologi pemprosesan matang, berturut-turut muncul di pasaran pada masa ini titanium tulen, beta titanium, jam memori titanium diberi keutamaan dengan bingkai titanium, tetapi kerana ahli perniagaan haram yang haram dan pengguna kami tidak dapat mengenal pasti membuat muncul pada pasaran banyak kualiti miskin, palsu palsu "bingkai titanium tulen," jadi bagaimana kita mengenal pasti bingkai titanium tulen?

titanium glasses

Di bawah ini kami akan memperkenalkan beberapa kaedah mudah dan mudah untuk mengenal pasti bingkai titanium tulen.


Kaedah pertama untuk mengenal pasti bingkai cermin titanium tulen adalah: merasa kaedah pengukuran.


Umumnya, graviti spesifik bingkai aloi adalah kira-kira 8.9g / cm3, dan bingkai titanium tulen ialah 4.5g / cm3. Oleh kerana berat bahan titanium adalah sama dengan separuh daripada bingkai aloi, ia agak ringan di tangan. Ini adalah salah satu cara paling mudah untuk membezakan antara bingkai titanium dan bukan titanium.


Cara kedua untuk mengenal pasti bingkai cermin titanium tulen ialah: melihat sendi engsel, adakah gasket?


Bingkai cermin titanium tulen dalam kedudukan engsel tidak sesuai untuk membuat hubungan langsung titanium dan titanium, jika tidak, mudah kelihatan kedutan bersama, fenomena kaki cermin yang buruk. Dua gasket nipis biasanya dipasang pada engsel cermin titanium tulen untuk memisahkan bahagian atas dan bawah. Oleh itu, memeriksa engsel untuk gasket juga merupakan cara yang baik untuk mengenal pasti sama ada ia adalah bingkai titanium tulen. Melihat sambungan engsel dari dalam bingkai, anda akan mencari alur kecil, yang direka khas untuk memudahkan penyingkiran gasket tersebut.


Cara ketiga untuk mengenal pasti bingkai cermin titanium tulen adalah untuk melihat mata kimpalan batang sokongan hidung dan kotak sokongan hidung


Pengelasan bahan titanium tulen adalah kimpalan perlanggaran bebas oksigen, tanda kimpalan adalah "langkah" bentuk; Pengelasan bahan aloi adalah kimpalan tempat dengan bentuk "cerun", yang merupakan salah satu kaedah yang berkesan untuk membezakan rangka titanium dari bingkai bukan titanium, bingkai semua-titanium dan bingkai bukan-semua titanium.


Cara keempat untuk mengenal pasti bingkai cermin titanium tulen adalah: reaksi magnetik dengan magnet.


Skru engsel bingkai cermin longgar sejauh mungkin dan tariknya dengan magnet dalam keadaan pergerakan bebas. Sekiranya kaki cermin bergetar di bawah tarikan magnet, ia menunjukkan bahawa bingkai cermin tidak terbuat dari bahan titanium tulen. Jika tidak, ia menunjukkan bahawa bingkai cermin boleh dibuat daripada titanium.


Di atas adalah kaedah yang mudah untuk mengenal pasti kerangka titanium tisu tulen, jika kita hanya dari label untuk menentukan sama ada bahan bingkai adalah titanium tulen tidak mencukupi, tetapi juga digabungkan dengan beberapa kaedah di atas untuk penilaian komprehensif, untuk mengenal pasti tulen rangka titanium tulen kesahihan.


Untuk mengelakkan penjual yang buruk kepada bingkai aloi titanium sebagai bingkai titanium tulen, pengguna boleh merujuk kepada pengenalan berikut untuk pengenalpastian. Bingkai kaca titanium, mengikut jenis bahagian penggunaan titanium, masing-masing dengan bentuk singkatan diukir pada bingkai cermin, biasanya di kaki cermin, selagi anda memberi perhatian dengan berhati-hati, mudah dibezakan.


Secara umum, bingkai PURETITANIUM dilabelkan dengan 100% TITANIUM atau PURETITANIUM pada kaki atau kanta; Betul BetaTitanium dilabelkan dengan BetaTitanium atau Titanium Titanium, yang sedikit berbeza dari pengeluar hingga pengeluar.


Kerana permintaan pelanggan, terdapat kerangka titanium tulen, bingkai titanium Beta dan bingkai separuh titanium, bingkai separuh titanium dibahagikan kepada bingkai aloi titanium, seperti titanium ingatan, titanium biologi, dan sebagainya. Kombinasi Titanium, iaitu: titanium tulen atau titanium dan logam bingkai gabungan, seperti titanium tulen untuk kaki cermin, logam untuk bingkai gambar, titanium untuk bingkai gambar, logam untuk kaki cermin; Kombinasi gam titanium, iaitu titanium tulen atau titanium pada titanium dan plat atau bingkai gabungan bahan TR, seperti titanium tulen untuk kaki cermin, plat untuk bingkai gambar, titanium pada bingkai gambar, TR untuk kaki cermin.


Melalui pemahaman di atas, mari kita sendiri bagaimana memilih sepasang kacamata titanium yang memuaskan.