Perbezaan Antara Kekuatan Titanium Dan Bahan Titanium Alloy

Sekarang banyak kilang bingkai titanium dalam menekankan bahan tiub mereka, tetapi pengguna tahu mempunyai apa yang disebut titanium dari kawasan negara yang berbeza hanya alasan saya ini mempunyai perbezaan?

titanium bicycle

Inilah sebenarnya soalan yang sangat menarik. Untuk kilang asal, ini bukanlah tumpuan perhatian kita, tetapi bagi pemilik jenama, ini adalah alat pemasaran, hanya masalah penting, seperti kekuatan bahan titanium. Apakah skop impak perbezaannya, adakah ia mempunyai impak yang lebih tinggi daripada tahap reka bentuk?


Bagi kami, kesan kekuatan bahan aloi titanium dan titanium paling banyak 20%. Nisbah sedemikian sebenarnya boleh ditambah dengan kaedah lain, seperti rawatan haba. Jadi cara bercakap begitu hebat? Semua orang boleh berfikir.


titanium platetitanium bars

Soalan: Tetapi bukankah itu sekarang menekankan gred titanium titanium penerbangan?

Jawapan: Teknologi industri sememangnya boleh menghasilkan kelebihan dalam bahan. Pengguna boleh memikirkan sama ada kelebihan tersebut telah melebihi rasionalnya. Sebagai contoh, Amerika Syarikat memang lebih kuat daripada tempat lain dalam rawatan titanium, jadi kosnya agak tinggi. (Bagaimana pula dengan titanium Soviet?) Pada umumnya, kebanyakan titanium Union Soviet telah cincang, jadi pemprosesan berikutnya menentukan kualitinya. (Bagaimana dengan titanium Cina?) Masalah dengan titanium Cina adalah bahawa ia agak tidak stabil dalam kualiti. Ia tidak bermakna China tidak mempunyai pengeluar yang baik, jadi ini adalah masalah yang hanya akan diketahui selepas kegunaan sebenar. Pada dasarnya semua bahan titanium mempunyai proses pemrosesan semula yang dipanggil, yang juga akan menentukan kualiti ini.

Sekiranya anda mengikuti pengajaran Encik Xu, nampaknya apa yang dikatakan oleh kilang-kilang ini mungkin tidak lebih penting daripada lulus ujian rahmat. Kerana pengeluar ini tidak boleh menghantar ujian rahmat sama sekali?

(Memang benar dari sudut pandangan tertentu, kerana apa yang anda katakan adalah standard yang mungkin perlu disahkan. Sudah tentu, ini tidak bermakna pengeluar-pengeluar ini tidak boleh lulus ujian. Dari sudut pandangan lain, adakah anda cukup kuat Dalam ujian ini, anda akan mengetahui dengan serta-merta, contohnya, 953 adalah lebih kuat daripada XCr, bagaimana ia keluar? Hantar kedua-dua bingkai untuk ujian.Jika sesiapa yang memecahkannya, berapa yang lebih teruk lagi.