10 Tahun Selepas Lehman, Mark Carney Says Krisis Lain Mungkin Terjadi

Adakah risiko krisis kewangan lain dihapuskan dalam 10 tahun sejak kejatuhan Lehman Brothers?


Tidak sepenuhnya, menurut Gubernur Bank of England Mark Carney.


Bolehkah sesuatu seperti ini berlaku lagi? katanya dalam temu bual dengan BBC. "Bolehkah terdapat pencetus untuk krisis? Jika kita berpuas hati, sudah tentu ia boleh."


Bank pusat, yang telah meluaskan jawatannya di Bank of England hingga Januari 2020, memetik empat risiko besar untuk sistem kewangan: China, Brexit buruk, cyberattacks di bank dan hutang isi rumah UK.


China adalah sumber yang hebat untuk pertumbuhan ekonomi global, ia adalah keajaiban ekonomi mutlak, banyak positif, kata Carney.


Pada masa yang sama, sektor kewangan mereka telah berkembang dengan pesat, dan ia telah membuat banyak andaian yang sama yang dibuat sehingga krisis kewangan yang lalu, katanya.


Orang asing pertama yang mengetuai Bank of England, Carney juga merupakan ketua Lembaga Kestabilan Kewangan, badan antarabangsa yang memantau sistem kewangan global.


Bank pelaburan Amerika Syarikat Lehman Brothers gagal pada bulan September 2008, dengan melancarkan pelbagai peristiwa yang menjejaskan ekonomi di seluruh dunia ke dalam kemelesetan yang berpanjangan dan memaksa bank pusat untuk memperkenalkan rangsangan besar-besaran.

Wajah krisis, kerajaan Chine mempunyai dasar kita sendiri. Dan menghadapi krisis CXMET mampu mengatasi krisis dengan pengeluaran dan penawaran biasa.


CXMET boleh membekalkan produk untuk titanium, nickle, tungsten, molibdenum, zirocnium, dll.

Mereka adalah titanium, tukul nikel, tungsten crucible, molibdenum crucible, tantalum crucible, niobium crucible, zironium crucible, dll. Juga boleh disesuaikan sebagai cincin ground titanium, cincin tantalum grouding,


Maklumat lanjut, sila e-mel kepada sunny@cxmet.com .