Aloi Titanium gr 5
Aloi Titanium gr 5
Berbual sekarang
Maklumat produk

Aloi Titanium adalah logam yang mengandungi campuran titanium dan lain-lain unsur-unsur kimia. Aloi Titanium 6al4v mempunyai kekuatan tegangan yang tinggi dan merupakan (walaupun pada suhu yang melampau). Mereka mempunyai kurang berat badan berat badan, mempunyai rintangan kakisan yang luar biasa dan mampu menahan suhu yang melampau. Walau bagaimanapun, kos bahan mentah dan pemprosesan yang tinggi mengehadkan penggunaannya untuk kegunaan ketenteraan , pesawat udara, kapal angkasa, alat-alat perubatan.

Walaupun industri titanium tulen mempunyai sifat-sifat mekanikal yang boleh diterima dan telah digunakan untuk Ortopedik dan implan gigi, untuk kebanyakan aplikasi titanium alloyed dengan jumlah yang kecil daripada aluminium dan vanadium, dinamakan Ti6Al4v, campuran ini mempunyai pepejal keterlarutan yang berbeza-beza secara dramatik dengan suhu. Proses rawatan haba ini dijalankan selepas aloi yang telah bekerja dalam bentuknya yang akhir tetapi sebelum ia diletakkan untuk menggunakan, membenarkan pembuatan produk tinggi-kekuatan yang banyak lebih mudah.

CXMET mempunyai hampir 10tons plat aloi Titanium dan aloi Titanium Rod dalam stok.

Teknologi: bergolek panas / sejuk bergolek / palsu---Annealed---diasah

Penerangan mengenai titanium tulen

Titanium gred 1 adalah yang pertama daripada empat gred titanium tulen secara komersial. Ia adalah softest dan Tempahan mulur gred ini. Ia memiliki besarest formability, rintangan kakisan yang sangat baik dan merupakan berimpak tinggi.

Gred 2 titanium dipanggil itu "pekerja keras" industri titanium tulen secara komersial, terima kasih kepada kebolehgunaan berbeza-beza dan ketersediaan yang pelbagai. Ia berkongsi banyak ciri-ciri yang sama seperti gred 1 titanium, tetapi ianya sedikit kuat. Kedua-duanya adalah sama-sama kakisan tahan.

Gred ini digunakan-kurangnya daripada gred titanium tulen secara komersial, tetapi yang tidak membuat apa-apa yang kurang bernilai.

Gred 3 adalah lebih kuat daripada gred 1 dan 2, sama dalamductility dan hanya sedikit kurang formable - tetapi ia memiliki mechanicals lebih tinggi daripada yang terdahulu .

Gred 4 dikenali sebagai yang terkuat di antara gred empat rasuk tulen secara komersial. Ia juga dikenali dengan rintangan kakisan yang sangat baik, baik formability dan weldability.

Siasatan