6mm rod titanium
6mm rod titanium
Berbual sekarang
Maklumat produk

Sepuluh sifat rod titanium:


1. Ketumpatan rendah, lebih tinggi daripada kekuatan

Ketumpatan titanium adalah 4.51g / cm3, lebih tinggi daripada aluminium tetapi lebih rendah daripada keluli, tembaga dan nikel.


2. Rintangan kakisan

Titanium Rod 6mm adalah rod logam yang sangat aktif. Ia mempunyai potensi keseimbangan yang rendah dan kecenderungan kakisan termodinamik tinggi dalam medium. Tetapi sebenarnya, titanium dalam pengoksidaan, pengoksidaan neutral dan lemah dan media lain sangat stabil, rintangan kakisan. Ini kerana titanium dan oksigen mempunyai daya pengikatan yang kuat, dalam udara atau sederhana yang mengandungi oksigen, permukaan titanium membentuk lekatan padat, kuat dan filem oksida lengai, untuk melindungi matriks titanium daripada kakisan. Malah disebabkan oleh haus dan lusuh mekanikal, ia boleh memulihkan diri atau memulihkannya. Ini menunjukkan bahawa titanium adalah logam yang mempunyai kecenderungan passivation yang kuat, dan filem titanium oksida dengan suhu sederhana di bawah 315 ° c telah mengekalkan harta ini.


Untuk meningkatkan ketahanan kakisan titanium, teknik rawatan permukaan seperti pengoksidaan, penyaduran, penyemburan plasma, ion nitriding, implantasi ion dan rawatan laser telah dibangunkan untuk meningkatkan perlindungan filem titanium oksida dan mencapai rintangan kakisan yang diharapkan. Untuk memenuhi keperluan bahan-bahan logam seperti asid sulfurik, asid hidroklorik, penyelesaian metilamin, klorin basah suhu tinggi dan suhu tinggi klorida, satu siri aloi titanium yang tahan kakisan seperti titanium-molibdenum, titanium-palladium dan titanium-nikel dibangunkan. Pemutus titanium diperbuat daripada titanium 32 molibdenum aloi. Al-0.3 molibdenum-0.8 nikel atau aloi ti-0.2 palladium digunakan di dalam persekitaran di mana hakisan kakisan atau pitting sering berlaku dan kecekapan yang baik diperolehi.


3. Rintangan panas yang baik

Titanium Rod baru 6mm boleh digunakan pada 600 ℃ atau lebih tinggi untuk masa yang lama.


4. Rintangan suhu rendah yang baik

Aloi titanium TA7 (ti-5 al-2.5sn), TC 4 (ti-6 al-4v) dan ti-2.5 zr-1.5 Mo adalah wakil aloi titanium suhu rendah. Kekuatan mereka meningkat dengan penurunan suhu, tetapi perubahan plastik mereka sedikit. Pada suhu rendah -196-253 ℃, ia mengekalkan kemuluran dan keliatan yang baik dan mengelakkan kelembapan logam yang sejuk. Ia adalah bahan yang ideal untuk kapal kriogenik, tangki simpanan dan peralatan lain.


5. Prestasi anti-redaman yang baik

Berbanding dengan keluli dan tembaga, titanium mempunyai masa pengurangan getaran yang lebih lama apabila ia tertakluk kepada getaran mekanikal dan elektrik. Properti titanium ini boleh digunakan sebagai penalaan garpu, elemen getaran penggiling dan filem bergetar penceramah audio.


6. Tiada magnet dan pencemaran

Titanium adalah logam bukan magnet yang tidak akan digerakkan dalam medan magnet yang besar. Ia tidak mempunyai pencemaran dan keserasian yang baik dengan tisu manusia dan darah.


7. Kekuatan tegangan mendekati kekuatan hasilnya

Harta ini menunjukkan bahawa kekuatan hasil titanium lebih tinggi daripada kekuatan tegangan (kekuatan tegangan / kekuatan hasil), yang menunjukkan bahawa ubah bentuk plastik logam titanium dalam proses pembentukan adalah kurang baik. Nisbah derajat hasil untuk modulus elastik titanium adalah besar, yang membuat elastik titanium dalam proses pembentukan.


8. Prestasi pemindahan haba yang baik

Walaupun kekonduksian haba logam titanium lebih rendah daripada keluli karbon dan tembaga, ketebalan dindingnya boleh dikurangkan kerana ketahanan kakisan yang sangat baik. Pemindahan haba di antara permukaan dan stim adalah dalam bentuk pemeluwapan titisan, yang mengurangkan kumpulan haba. Sekiranya penyejukan dijalankan di permukaan, kumpulan haba juga boleh dikurangkan. Oleh kerana ketiadaan skala pada permukaan, prestasi pemindahan haba titanium boleh meningkat dengan ketara.


9. Modulus keanjalan yang rendah

Modulus elastik titanium ialah 106.4gmpa pada suhu bilik, iaitu 57% daripada keluli.


10. Prestasi inspirasi

Titanium Rod 6mm adalah rod logam yang sangat aktif yang bertindak balas dengan banyak elemen dan sebatian pada suhu tinggi. Penyedutan titanium terutamanya merujuk kepada reaksi dengan karbon, hidrogen, nitrogen dan oksigen pada suhu tinggi.


Lebih banyak tong pengisi titanium tig boleh ditarik sebagai tuntutan pelanggan sebagai standard ERTi atau standard sebagai keperluan pelanggan.

Kuantiti besar titanium tig pengisi rod terbakar, mereka titanium coiled dawai, dawai spooled titanium, dawai lurus titanium dan dawai rata titanium.

Jika anda memerlukan mana-mana tong pengisi titanium tig, sila e-mel cxmet, sunny@cxmet.com . Selamat datang pertanyaan dan pesanan anda.


Siasatan